Menu Sluiten

Kasregisters


Kasregisters

Wat valt er te weten over kasregisters?

Een kasregister of kortweg kassa is een mechanisch of elektronisch apparaat in een winkel waarmee men artikelen kan afrekenen. Het kasregister staat op de toonbank en in grotere winkels en supermarkten in een afgescheiden ruimte die “kassa” heet. In de volksmond wordt ook het kasregister “kassa” genoemd.

Een kasregister of geldverwerkingsmachine is een elektronisch of mechanisch apparaat voor het invoeren en registreren van transacties in een fysieke winkel. Het is doorgaans verbonden met een toonbank voor het opslaan van geld en andere waardevolle voorwerpen, en met een kassalade voor de verwerking. Het register is ontworpen om verschillende valuta´s te lezen en wordt bediend door er munten of biljartballen in te stoppen. Het kan worden gebruikt om ontvangstbewijzen af te drukken. Het heeft meestal een toetsenbord voor het invoeren van de desbetreffende transacties.De meest gebruikte soorten kasregisters zijn die welke met bankkaart of kredietkaart werken. De meeste transacties kunnen worden uitgevoerd door de kaart simpelweg door de lezer te halen of via een aanraakscherm. Aanraakschermen raken steeds meer verspreid en worden in veel andere soorten bedrijven gebruikt. Veel winkels gebruiken ook tabletapparaten voor het invoeren van transacties.Sommige kassa´s zijn uitgerust met software die kassabonnen kan afdrukken. De printer kan afdrukken van de kassabonnen maken en deze aan de kassabon hechten. Dit verkort de tijd die nodig is om de kassabon te verwerken. De software kan verkooptransacties registreren in een geautomatiseerd systeem en ze naar een e-mail of een afgedrukte bon sturen.De rol van een kassa in een kleine bedrijfsomgeving is het verwerken van de verschillende betalingen die worden gedaan. Zij zijn ontworpen om te interfacen met een POS of Point of Sale systeem. In dit type systeem kan het POS-systeem basisfuncties uitvoeren zoals het registreren van verkooptransacties en het bijhouden van werknemersuren. Een POS-systeem maakt vaak gebruik van elektronische scanners om items zoals drankjes en voedingsmiddelen te scannen en de klantenbinding te controleren.Kleine bedrijven gebruiken kassa´s om inventaris, personeelsbeheer en verkoop van werknemers vast te leggen. Inventariscontrole omvat het registreren van inkoop, verkoop en het totale aantal verkochte artikelen. Dit kan worden geautomatiseerd met behulp van een geïntegreerd POS-systeem. Dit helpt de nauwkeurigheid van de inventaris te vergroten. Bij personeelsbeheer wordt een kasregister gebruikt om de inventaris bij te houden van producten die door werknemers worden gekocht. Dit helpt bij het elimineren van de mogelijkheden voor diefstal en fraude door werknemers.Er zijn vele toepassingen van kassa´s voor voorraadbeheer. Dit omvat het registreren van verkopen, het registreren van werknemersuren, het tellen van onkosten en het organiseren van boekhoudkundige gegevens. Kassa´s kunnen ook worden gebruikt om de inventaris in magazijnen en winkels te beheren. Een georganiseerd inventarisatiesysteem helpt winkelmanagers en winkelmedewerkers effectiever te werken. Kleine bedrijven kunnen vinden het gunstig om hun eigen inventaris management systeem.

Terwijl sommige bedrijven handmatige kassa´s gebruiken zijn er ook geautomatiseerde systemen die worden gebruikt in winkels en kruidenierswinkels. Sommige supermarkten en winkels hebben gen de traditionele mechanische kassa vervangen door een elektronische kassa. Een elektronisch kasregister kan de voorkeur genieten omdat het minder onderhoud vergt. Het kan worden geprogrammeerd om speciale kaarten te aanvaarden en het vergt geen constant onderhoud.

Info over kasregisters

Kennis over Kasregisters

Kasregisters.

Kassa´s kunnen ook aan POS-systemen worden gekoppeld. Een POS-systeem is een geautomatiseerd systeem dat winkeliers helpt om hun bedrijfsvoering te verbeteren. Een POS-systeem omvat een apparaat dat de streepjescode van een product scant en automatisch het juiste wisselgeld geeft wanneer een klant daarom vraagt. Dit systeem kan worden gebruikt om te berekenen hoeveel geld een klant heeft betaald. POS-systemen zijn meestal verbonden met computers om toegang te krijgen tot informatie over verkoop en aankopen en om transacties te registreren.Met de meeste POS-systemen kan een winkel het aantal verkochte producten, de gemiddelde verkoopprijs en het totaal aantal verkochte artikelen berekenen. Dit stelt de manager in staat de verkoop per dag te berekenen en de nodige aanpassingen te doen om de winst te verhogen. Sommige kassa´s registreren aankopen in een database. Deze database bevat meestal streepjescodes voor elk verkocht product.De meeste bedrijven maken gebruik van een touchscreen of LED-technologie in hun kassa´s. De beste POS kassa functies in een kassastation omvatten een touchscreen. Sommige winkels hebben ook geïntegreerde betaalterminals die zowel plastic als magneetstrip aanvaarden. In sommige winkels kan een kassasysteem draadloze mogelijkheden hebben waarmee klanten op verschillende locaties transacties kunnen verrichten.In de meeste winkels maakt een POS-systeem gebruik van een kaartlezer die alle belangrijke debet- en kredietkaarten aanvaardt. Een klein bedrijf kan ervoor kiezen om een speciaal geïnstalleerde kaartlezer apparaat met een ingebouwde barcode scanner. Kassa´s zijn nu niet meer weg te denken uit de meeste moderne bedrijven. Ze zijn ontworpen om een snel, probleemloos transactieproces te bieden voor zowel klanten als werknemers. Bedrijven met high-end elektronische apparatuur kunnen hun winst aanzienlijk verhogen met een effectief barcode scansysteem, touchscreen apparaten en kaartlezers.

Meer info over kasregisters nu op sercu-kassas.be.

Tags

Kasregisters | Overzicht Kasregisters |