Menu Sluiten

Kassas


Kassas

Info over kassa.

Een kassa kan de volgende functies hebben: bewaarfunctie, rekenfunctie, registratiefunctie, controlefunctie en informatiefunctie.

Een kassa of kasregister is een elektronisch of mechanisch apparaat voor het aflezen en tellen van transacties op een bepaald aankooppunt. Gewoonlijk is het verbonden met een toonbank om geld en andere waardevolle zaken op een veilige plaats op te slaan. U kunt het gebruiken om een transactie te verrichten, hetzij een volledige transactie, hetzij om het geldbedrag te controleren dat u voor een product hebt betaald. Deze apparaten zijn zeer belangrijk in allerlei soorten bedrijven.

Er zijn verschillende soorten kassa´s, afhankelijk van de activiteiten die ze uitvoeren.

Cloud-based kassa´s zijn kassa´s die verbonden zijn met het internet. Ze stellen bedrijven in staat tijd te besparen omdat ze geen geheugenkaarten hoeven te gebruiken voor het bijhouden van de inventarislijsten van de klanten. De informatie wordt in plaats daarvan opgeslagen in een beveiligd datacentrum. Klanten hoeven alleen maar de juiste bankkaart of kredietkaart informatie in te voeren in een webterminal en de inventarislijst wordt gedownload van de server voor gebruik door de winkel.Bijna alle moderne kassa´s zijn uitgerust met de internetsoftwaretoepassing. Deze toepassing stelt bedrijven in staat een breed scala aan activiteiten uit te voeren. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld hun inventaris van beschikbare producten op de website weergeven. Een klant kan ook het productnummer invoeren voor een gedetailleerde beschrijving. Om de klanten te beschermen tegen frauduleuze transacties, kunnen bedrijven ook een POS-systeem implementeren.De meeste kassa´s hebben een aanraakscherm waarmee de gebruikers relevante informatie kunnen invoeren. Bovendien bevat het diverse extra functies, waaronder aanraakschermen voor het invoeren van prijzen, productafbeeldingen, productbeschrijvingen en dagelijkse verkooprapporten. Sommige systemen bevatten een barcodescanner voor het invoeren van standaard barcodes. Andere omvatten draadloze vingerafdrukscanners die geschikt zijn voor grote hoeveelheden verkooptransacties. Een POS-systeem kan worden gebruikt om de verkoop op uitgebreide wijze bij te houden, zelfbediening voor werknemers en inventarisfuncties te bieden.Inventaris bijhouden is een belangrijke functie van elk detailhandel bedrijf en het is vooral van cruciaal belang in sectoren waar er een groot aantal items worden opgeslagen op een regelmatige basis. Kassa´s met mogelijkheden voor voorraadbeheer stellen bedrijven in staat om te bepalen hoeveel van de inventaris is verkocht, hoeveel nog beschikbaar is, hoeveel kan worden geleend en hoeveel nog nodig is. Toepassingen voor voorraadbeheer kunnen wekelijkse, maandelijkse of dagelijkse voorraadupdates bieden. Deze toepassingen kunnen ook het bijhouden van de verkoop, werkorders, customer self-service, en nog veel meer omvatten. Om bedrijven te helpen hun voorraadbeheercapaciteiten te verbeteren, bestaan er specifieke barcodescanners die voorraadbeheer mogelijk maakt. Info over kassas

De discipline van Kassas

Kassa´s

Een andere belangrijke functie van de kassa´s is klantenbeheer. Door toezicht te houden op de transacties die worden verricht, kan de klantendienst van de winkel snel problemen of behoeften identificeren. Het kassasysteem en de software voor inventarisbeheer stellen winkels in staat te bepalen wanneer artikelen niet door klanten worden gekocht. Het POS-systeem kan bepalen wanneer een product niet in voorraad is of niet is wat werd geadverteerd. Wanneer een product niet in voorraad is, wordt het misschien minder verkocht en wordt het misschien niet door de klant gekocht.

Bovendien hebben bedrijven een manier nodig om de verkoop en de ontvangsten bij te houden. Een kassa kan bedrijven hierbij helpen door hen in staat te stellen kassabonnen of afschriften rechtstreeks vanuit de kassa af te drukken.

Sommige kassa´s drukken kassabonnen automatisch af, terwijl andere de klant vragen een afgedrukte streepjescode in te voeren. Sommige softwareoplossingen voor streepjescodes hebben een ingebouwde technologie voor optische herkenning, waarmee het systeem de streepjescode automatisch herkent. Bij optische herkenningstechnologie hoeft de gebruiker niet voor elk nummer op de knop te drukken.

Een laatste veelvoorkomend gebruik van kasregisters is dat kassières de inhoud van een kassalade kunnen invoeren. Een kassalade kan bijvoorbeeld wisselgeld, biljetten, munten, enz. bevatten. Klanten kunnen ook hun werknemersidentificatienummer invoeren. Een kassier kan de items in de kassa invoeren door eenvoudig de streepjescode op de achterkant van de container te scannen. Het systeem codeert de informatie vervolgens digitaal om ervoor te zorgen dat alleen bevoegde personen toegang hebben tot de kassa.

Meer info over kassas nu op sercu-kassas.be.

Tags

Goedkope Kassa Kopen | Kasregister Kopen | Kassa Kopen Winkel | Kassa Kopen | Kassas | Kassasysteem Winkel | Kassasysteem |